Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в Деня на диалога

30 септември 2013 15:14,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 938
Снимка 1

На 30.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков участва в Ден на диалога между законодателната и местната власт, който се състоя в зала „Май“. Участваха народните представители Галя Захариева и Деян Дечев, кметът на община Сливен Кольо Милев и заместниците му, представители на четирите общински съвета и общински администрации на територията на областта.

По време на Деня на диалога кметовете и председателите на общинските съвети имаха възможността да се срещнат и представят своите проблеми и очаквания пред народните представители от 42-то Народно събрание.

Основни теми на дискусията бяха „Краткосрочни мерки за подобряване на нормативната среда за дейност на местното самоуправление“ и „Научените уроци от изпълнението на общинските европроекти през текущия програмен период“. Първата представлява набор от приоритизирани конкретни проблеми на всички общини, които сравнително бързо и лесно могат да намерят законодателни решения. Втората е включена по предложение на ръководството на Народното събрание и е продиктувана от особеностите на сегашния период - вече сме на финала на първия за България програмен период и едновременно с това се подготвяме за следващия.

Мероприятието се организира в цялата страна от Националното сдружение на общините в Република България под домакинството на общините-областни центрове.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4