» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител участва в Деня на диалога

30 September 2013 15:14,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 942
Снимка 1

На 30.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков участва в Ден на диалога между законодателната и местната власт, който се състоя в зала „Май“. Участваха народните представители Галя Захариева и Деян Дечев, кметът на община Сливен Кольо Милев и заместниците му, представители на четирите общински съвета и общински администрации на територията на областта.

По време на Деня на диалога кметовете и председателите на общинските съвети имаха възможността да се срещнат и представят своите проблеми и очаквания пред народните представители от 42-то Народно събрание.

Основни теми на дискусията бяха „Краткосрочни мерки за подобряване на нормативната среда за дейност на местното самоуправление“ и „Научените уроци от изпълнението на общинските европроекти през текущия програмен период“. Първата представлява набор от приоритизирани конкретни проблеми на всички общини, които сравнително бързо и лесно могат да намерят законодателни решения. Втората е включена по предложение на ръководството на Народното събрание и е продиктувана от особеностите на сегашния период - вече сме на финала на първия за България програмен период и едновременно с това се подготвяме за следващия.

Мероприятието се организира в цялата страна от Националното сдружение на общините в Република България под домакинството на общините-областни центрове.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4