Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В продължение на пет дни в Сливен ще властва магията

01 октомври 2013 13:45,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1207
снимка 3

На 30.09.2013 г. стартира третото издание на Международния фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”. Областният управител Корнелий Желязков присъства на откриването на фестивала. То беше съпътствано с изложбата на творци от New Vision group и Националната художествена академия - „Магията на плаката”.

Биеналето се провежда от 30 септември до 4 октомври. Основната му цел е да се представи многообразието и пъстротата на различните видове изкуства, а организатор е Държавен куклен театър – Сливен, със съдействието на Министерството на културата и община Сливен.

„Магията на вятъра“ предлага 28 срещи с творци от цял свят, сред които от Чехия, Русия, Германия, Унгария, Япония, Румъния, България и др. Проявите се провеждат на сцените на ДКТ – Сливен, Народно читалище „Зора 1860”, залата на Симфоничен оркестър – НТС, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” и различни открити пространства в града.

В програмата са предвидени спектакли за малки и големи. За ценителите на изкуствата има и улични представления, шоу, изложби и концерти, които се реализират реализирани на различни открити пространства в града.

ДКТ - Сливен, като домакин, се представя с две премиери: „Невидимата котка“ с автор и режисьор Бианка Бенковска и „Дванадесета нощ” от Шекспир, редакция и режисура Съби Събев.

Снимки

снимка 1снимка 2снимка 4