Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се Шестото заседание на ТРГ за разработване на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.”

01 октомври 2013 13:49,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 784
Снимка 1

На 30.09.2013 г. заместник областният управител Неджми Ахмед участва в работата на Шестото заседание на тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.”, което се проведе в София. Участие в работата на групата взе заместник министъра на образованието и науката Иван Кръстев.

Бяха представени основните акценти в последния проекто-вариант на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.” чрез презентиране и дискутиране на актуализираните приоритетни оси: „Научни изследвания и технологично развитие“; „Образование и учене през целия живот“; „Образователна среда за активно социално приобщаване“. В този проекто-вариант на програмата приоритетните оси са само три.

Допустими бенефициенти се предвижда да бъдат Министерство на образованието и науката и второстепенните му разпоредители, общини, БАН, образователни, обучителни и научни организации и институции, социално-икономически партньори, работодатели, браншови организации, национално представителни организации на работниците и служителите и на работодателите, центрове за професионално обучение, НПО, младежки и спортни организации и др.