Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първа копка на Водния цикъл в Сливен

01 октомври 2013 13:52,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1262
Снимка 2

На 01.10.2013 г. на официална церемония по първа копка беше даден старт на строителните работи по проект на „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен“. Присъстваха областният управител Корнелий Желязков, кметът на община Сливен Кольо Милев, заместниците му Румен Стоилов и Иван Манчев, Петко Геров – представител на изпълнителя по проекта ПГ „Хидропартньори“ ДЗЗД, Спиридон Александров – представител на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“, инж. Лозанчев – представител на фирмата за строителен надзор Обединение „Свеко-строй“, общински съветници.

Областният управител Корнелий Желязков каза, че е уверен в капацитета на община Сливен да усвоява европейски средства. Той се надява, че строителните работи ще приключат в срок и с добро качество. Г-н Желязков заяви пълната подкрепа на държавната власт за реализацията на проекта, тъй като той е от голямо социално, икономическо и екологично значение за града.

Кметът Милев представи какво предстои да се извърши по проекта. Ще бъде извършено разширение и реконструкция на 28 км канализационна мрежа в Сливен, изграждане на дъждопреливници, събирателни шахти, дъждоприемни шахти и сградни отклонения и ще се подменят 20 км водопроводна мрежа, включително и изграждане и рехабилитация на шахти и 1317 сградни отклонения. По проект ще се изгради и 10 км нова канализация и ще се рехабилитира 18 км от съществуващата, но компрометирана мрежа в града. Г-н Милев декларира, че ще се направи всичко възможно неудобствата и трудностите за гражданите да бъдат минимизирани. Няма да се разкопава целият град. Ще се работи на части със завършителен етап на всяка част, преди започване на следващата. Той се надява догодина за Димитровден проектът да е навлязъл във финалната си фаза.

Основен акцент в изказването на Петко Геров – представител на изпълнителя по проекта, беше, че предстоят трудности и неудобства, но гарантира че те ще бъдат сведени до минимум и призова гражданите към търпение. От своя страна инж. Лозанчев - представител на фирмата за строителен надзор, заяви, че ще бъдат много стриктни към строителя, но и отворени за конструктивни идеи.

„Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен“ се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 г. Бенефициент е община Сливен. Общата стойност е 63 528 678,32 лв., от които безвъзмездната помощ от ОПОС е 58 725 910,24 лв., а 4 802 768, 08 лв. е приносът на община Сливен. Очаква се строителните работи да приключат до 31 декември 2014 г.

Снимки

Снимка 1Снимка 3Снимка 4