» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се Шестото заседание на ТРГ за разработване на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.”

01 October 2013 13:49,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 808
Снимка 1

На 30.09.2013 г. заместник областният управител Неджми Ахмед участва в работата на Шестото заседание на тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.”, което се проведе в София. Участие в работата на групата взе заместник министъра на образованието и науката Иван Кръстев.

Бяха представени основните акценти в последния проекто-вариант на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.” чрез презентиране и дискутиране на актуализираните приоритетни оси: „Научни изследвания и технологично развитие“; „Образование и учене през целия живот“; „Образователна среда за активно социално приобщаване“. В този проекто-вариант на програмата приоритетните оси са само три.

Допустими бенефициенти се предвижда да бъдат Министерство на образованието и науката и второстепенните му разпоредители, общини, БАН, образователни, обучителни и научни организации и институции, социално-икономически партньори, работодатели, браншови организации, национално представителни организации на работниците и служителите и на работодателите, центрове за професионално обучение, НПО, младежки и спортни организации и др.