Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Със свои заповеди областният управител на област Сливен Христина Чолакова е върнала и оспорила през първото тримесечие на тази година общ

14 април 2008 13:56,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1111
v4era

За периода взетите решения на сесии на общинските съвети са общо 293, като най-много - 149, са взети от Общински съвет – Сливен, 74 са на Община - Нова Загора, 40 – на Община Котел и 30 – на Община Твърдица. 15 от всички взети решения г-жа Чолакова е върнала за ново обсъждане, а едно – на Общински съвет - Сливен, е оспорила направо в съда. Върнатите и оспорени решения се отнасят основно до изменения и допълнения в подзаконовите нормативни актове, приемани от общинските съвети.

От върнатите за ново обсъждане решения общинските съвети са отменили 7 – общинските съвети в Сливен и Нова Загора – по две, а Общински съвет – Твърдица - 3.

За периода областният управител е издал 9 заповеди за оспорване пред съда на взети от общинските съвети решения. От заведените съдебни дела 4 са прекратени поради отмяна на решенията от съответните общински съвети, а 5 административни дела все още не са приключили.