Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова обжалва заповед на кмета на община Сливен Йордан Лечков във връзка със сградата на Популярна банка

14 април 2008 13:59,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1136

Сградата е под управление на областния управител и предвид тежкото й състояние от миналата година г-жа Чолакова настоява писменно пред кмета на община Сливен той като компетентен орган по реда на ЗУТ да назначи комисия, която да направи оглед на сградата и да се произнесе за мерките, които трябва да се предприемат. Такъв оглед е направен през март т.г. Според констативния протокол състоянието на сградата като цяло е задоволително с изключение на покривната конструкция, която е силно амортизирана и пропаднала. Водоотвеждащата система на покрива е амортизирана и не функционира, всички инсталации също са амортизирани и на места липсват. Състоянието на фасадата е незадоволително и има опасност от инциденти вследствие на падащи елементи.

В резултат на 20 март т.г. кметът Йордан Лечков е издал заповед, с която иска в тримесечен срок да се поправи и заздрави сградата, както и съгласуване с НИПК. Като най-належащи ремонтни дейности той посочва основен ремонт на покрива и водоотвеждащата система за дъждовни води, както и консервационно-реставрационни работи по фасадата на сградата и обезопасяване на тротоарите от падащи елементи.

Съгласно ЗУТ ако собственикът на обекта, към когото са адресирани предписанията, не ги изпълни в указания срок, общината може да извърши тези ремонти за своя сметка, в резултат на което обаче да впише в своя полза ипотека върху недвижимият имот, припомни на брифинга днес областният управител г-жа Чолакова. Тя обжалва заповедта на кмета относно срока, като се аргументира с думите: „Предписанието не е съобразено с императивните срокове и процедури, които следва да бъдат спазени. Абсолютно невъзможно е в рамките на 3 месеца да спазим процедурите, както и да съгласуваме проекта с НИПК."

Тя ще продължи да настоява пред Министерството на държавната администрация и административната реформа за средства за ремонта, но според нея друг сериозен проблем е, че имотът е в съдебен спор за собственост и вероятно това ще е пречка за отпускането на исканата сума. Засега г-жа Чолакова е възложила да се търси начин за по-малко финансиране, с което поне да бъде обезопасен района на сградата.