» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Със свои заповеди областният управител на област Сливен Христина Чолакова е върнала и оспорила през първото тримесечие на тази година общ

14 April 2008 13:56,
Emission of: District Sliven 16 years ago, number of readings: 1113
v4era

За периода взетите решения на сесии на общинските съвети са общо 293, като най-много - 149, са взети от Общински съвет – Сливен, 74 са на Община - Нова Загора, 40 – на Община Котел и 30 – на Община Твърдица. 15 от всички взети решения г-жа Чолакова е върнала за ново обсъждане, а едно – на Общински съвет - Сливен, е оспорила направо в съда. Върнатите и оспорени решения се отнасят основно до изменения и допълнения в подзаконовите нормативни актове, приемани от общинските съвети.

От върнатите за ново обсъждане решения общинските съвети са отменили 7 – общинските съвети в Сливен и Нова Загора – по две, а Общински съвет – Твърдица - 3.

За периода областният управител е издал 9 заповеди за оспорване пред съда на взети от общинските съвети решения. От заведените съдебни дела 4 са прекратени поради отмяна на решенията от съответните общински съвети, а 5 административни дела все още не са приключили.