Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 28 август 2009г., в 14 часа в Министерството на земеделието и храните се състоя работна среща...

28 август 2009 16:17,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1274

Днес, 28 август 2009г., в 14 часа в Министерството на земеделието и храните се състоя работна среща между министър Мирослав Найденов, председателя на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева, областния управител на Сливен Марин Кавръков и проектния директор на „Мицубиши корпорейшън” Йокитаке Хаяши.

По време на срещата бяха обсъдени въпросите, свързани с изграждането в района на с. Бяла, община Сливен, на ветропарк с мощност 100 мегавата.

Японската страна постави въпроса за административните спънки, които досегашната администрация на Министерството на земеделието и Областна дирекция „Земеделие” в Сливен са създавали, с което са затруднявали стартирането на проекта.

По този повод министър Найденов разпореди да се вземат бързи мерки за преодоляване на административно-бюрократичните проблеми. Областният управител Марин Кавръков увери г-н Хаяши, че в рамките на своите компетенции и при спазването на закона, ще направи всичко възможно за преодоляване на съществуващите затруднения. Г-н Кавръков помоли представителя на „Мицубиши корпорейшън” при реализирането на проекта при подбора на необходимите строителни работници, електротехници, механици и инженерни кадри да се използват преимуществено възможностите на местния трудов пазар.