Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 28 август 2009г., в 14 часа в Министерството на земеделието и храните се състоя работна среща...

28 август 2009 16:17,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1346

Днес, 28 август 2009г., в 14 часа в Министерството на земеделието и храните се състоя работна среща между министър Мирослав Найденов, председателя на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева, областния управител на Сливен Марин Кавръков и проектния директор на „Мицубиши корпорейшън” Йокитаке Хаяши.

По време на срещата бяха обсъдени въпросите, свързани с изграждането в района на с. Бяла, община Сливен, на ветропарк с мощност 100 мегавата.

Японската страна постави въпроса за административните спънки, които досегашната администрация на Министерството на земеделието и Областна дирекция „Земеделие” в Сливен са създавали, с което са затруднявали стартирането на проекта.

По този повод министър Найденов разпореди да се вземат бързи мерки за преодоляване на административно-бюрократичните проблеми. Областният управител Марин Кавръков увери г-н Хаяши, че в рамките на своите компетенции и при спазването на закона, ще направи всичко възможно за преодоляване на съществуващите затруднения. Г-н Кавръков помоли представителя на „Мицубиши корпорейшън” при реализирането на проекта при подбора на необходимите строителни работници, електротехници, механици и инженерни кадри да се използват преимуществено възможностите на местния трудов пазар.