Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Регионална работна среща за зимното поддържане се проведе в Стара Загора

10 октомври 2013 12:48,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1040
Снимка

На 08.10.2013 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в регионална работна среща за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа /РПМ/ за сезон 2013/2014 г. Срещата, чиято цел бе да се подобри координацията между институциите, се проведе в Областно пътно управление - Стара Загора. Участие взеха директорът на Дирекция „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства” в АПИ инж. Георги Златев, гл. инсп. Красимир Костов от КАТ, представители на областните администрации, областните пътни управления, областните управления „Пожарна безопасност и защита на населението“, пътна полиция и фирмите-изпълнители на областите Сливен, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Хасково (Югоизточна зона).

Докладвани бяха готовността за зимното поддържане на пътищата от РПМ в Югоизточна зона, както и невралгичните точки и евентуални проблеми, които се очакват. Беше повдигнат въпросът за предоставянето на тежък кран, който да премества закъсалите многотонни камиони. Споделен беше и проблемът с недобрата грамотност за движение по пътищата и недоброто оборудване за зимни условия на тежкотоварните МПС на много чуждестранни водачи, преминаващи транзитно.

В област Сливен още през септември са предприети мерки за зимното поддържане на РПМ. Републиканските пътища в областта са 540,5 км. През зимен сезон 2013/2014 те ще се поддържат от ДЗЗД „Строителство и поддържане на пътища“ - Сливен, съгласно подписан Договор от 02.11.2011 год. За първа година ще се поддържа и участъка от АМ „Тракия“ - 44,534 км. /от км. 229+286 до км. 271+450/ от ДЗЗД „ТРЗП Тракия 2012“ съгласно Договор от 01.11.2012 г.

ОПУ – Сливен е изготвил План за зимно поддържане. Изготвен е и План за въвеждане варианти за временна организация на движението при сложни метеорологични условия през проходите Вратник, Котленски и Твърдишки. Зимното поддържане на участъците от републиканските пътища в границите на градовете ще се осъществява от съответните общини.

От 01.11.2013 г. пътно-поддържащите фирми ще са в режим на зимно поддържане. Правителството е осигурило 60 млн. лв. за почистване и поддържане на РПМ в страната през предстоящата зима.