Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предприети са строги мерки за ограничаване на разходите на областна администрация Сливен

16 октомври 2013 16:27,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 769
Снимка 1

На 16.10.2013 г. областният управител Корнелий Желязков даде редовната си пресконференция. Той представи информация за изпълнението на бюджета на областна администрация Сливен за деветмесечието.

При изпълнението на бюджетната сметка основните разходи са за заплати, вкл. осигурителни плащания, и за издръжка. Според годишния план за издръжка са предвидени 67 хил. лв., а към 30 септември са изхарчени 72 хил. лв. Това означава, че към момента администрацията вече е в преразход. Затова още с встъпването си в длъжност областният управител разпореди мерки за икономии, които влязоха в сила през третото тримесечие. Областният управител посочи някои цифри в подкрепа на предприетите икономии, като най-осезаеми са те при разходите за командировки и горива. За командировки през първото тримесечие на годината са изразходвани 1678 лв., през второто – 706 лв., а през третото – 483 лв. За горива за първото тримесечие са похарчени 5120 лв., за второто - 5060 лв., а за третото – 2287 лв.

Предприети са и мерки за намаляване на разходите за електроенергия и отопление. В тази насока извършеното предишни години цялостно саниране на сградата на областна администрация оказва своя ефект.

Извършено е 10-процентното съкращение на персонала. Съкратени са двама души, един е освободен по негово желание. Има едно незаето място, което е за лице с увреждания. Проведен е конкурс, явили са се кандидати, но не са отговаряли на изискванията за заемане на длъжността. Мястото ще бъде отново обявено в законоустановения срок.

Снимки

Снимка 2