Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 1 септември 2009г., в 14 часа в Областна администрация – Сливен, се състоя среща...

01 септември 2009 17:27,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1307
среща

Днес, 1 септември 2009г., в 14 часа в Областна администрация – Сливен, се състоя среща на областния управител г-н Марин Кавръков и група офицери от Американската армия, водени от полк.Гари Ръс – командир на СОС „ИЗТОК” и подполк. Дейвид Хърли – командир на СОС „ИЗТОК” за България. Бяха обсъдени редица въпроси, свързани с логистичното обезпечаване на контингента Американски военнослужещи на полигона „Ново село”. Спешни за решаване се оказват въпросите за водоснабдяването и електроснабдяването на базата. Договорено бе да се съкратят сроковете за извършване на административните процедури по разширяване пътят свързващ полигона с главен път Петолъчката-Котел.

Областният управител г-н Марин Кавръков помоли Американските офицери да подпомогнат усилията му за възстановяване на детските клубове по авио, корабо, и ракето моделизъм.

Полк. Ръс пое ангажимента, да провери какви модели произвеждани в САЩ могат да се предоставят или закупят, за нуждите на детските клубове.

Г-н Кавръков, пое ангажимент от името на Областна администрация – Сливен, да разработи програма за културния отдих на военнослужещите от Американския контингент, насочена към запознаването им с богатите археологически находки и златните съкровища от Тракийския, Римския и Античния период по нашите земи.

От своя страна полк.Ръс помоли областния управител да му съдейства пред кмета на Община Сливен г-н Йордан Лечков за организиране на футболна среща между отбора на Сливен и представителен отбор на базата.

Г-н Кавръков подари на полк.Ръс книгата на д-р Стефан Гайд „Тракийско писмо - декодирано”.

Снимки

среща