Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 3 септември 2009г., в 10 часа в малката конферентна зала на Областна администрация – Сливен, се състоя среща ...

03 септември 2009 11:29,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1263
среща

Днес, 3 септември 2009г., в 10 часа в малката конферентна зала на Областна администрация – Сливен, се състоя среща на областния управител г-н Марин Кавръков с Генералния консул на Република Турция в град Бургас Исмаил Сефа Юджеер и неговия секретар Гюлай Кая.

Г-н Юджеер сподели, че в най-новата история на Турция и България, между двете държави не са съществували сериозни военни и политически конфликти, каквито те са имали с други страни.

Г-н Юджеер информира областния управител г-н Марин Кавръков, че тази година в неговия консулски район не е имало сериозни проблеми и изрази надежда и за в бъдеще да няма.

Той предложи да съдейства на областния управител на област Сливен за организиране на среща в гр.Одрин между него и областните управители на гр.Одрин и гр. Къркларели (Лозенград).

Г-н Марин Кавръков информира Генералния консул на Република Турция г-н Юджеер за доброто културно сътрудничество между област Сливен и област Текирдаг и за ежегодното участие на детски фолклорни състави от Турция на традиционния Международен детски танцов фолклорен фестивал в гр.Сливен.

Г-н Кавръков покани чрез него областните управители на Одрин и Текирдаг в Сливен и му обеща лично да ги запознае с най-новите археологически находки от Тракийския период в нашата област.

Срещата премина при ведра и дружеска атмосфера.

Снимки

среща