Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

35-членна бизнес делегация, водена от областния управител на област Сливен Христина Чолакова, посети гр. Одрин - Република Турция

16 април 2008 15:32,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1312
odrin

Делегацията включваше още двамата зам. областни управители Димитър Йорданов и Фатме Мустафова, зам. кметовете на общините от областта, ръководителите на бизнес-центровете, представител на Сливенска търговско-промишлена палата и на 16 фирми от Сливенска област от сферата на строителството, производството и търговия с домашни потреби, въжета, хлебопроизводство, месопреработка, информационни технологии, недвиежими имоти, фирма, занимаваща се с изграждане на площадка за ветрогенератори и др. Те взеха участие в поредното издание на Дни на българските области в Р. Турция, организирани от бизнес център „Ерен Медия Груп" в рамките на тазгодишния Пети българо-турски инвестиционен бизнес форум – 15-16 април.

Акцент на инициативата е разширяване на търговското сътрудничество между фирмите от двете страни под егидата на областния управител.

Още с пристигането си в Турция делегацията се включи в честванията по повод Седмицата на туризма в Одрин. По-късно областният управител и придружаващите я лица бяха приети от валията на Одрин Нусрет Мироглу. На работната среща, на която присъства и генералният консул на Република България в Одрин Ангел Ангелов, бе изразено намерение за осъществяване на тясно сътрудничество в сферата на културата и туризма, тъй като в тези две области присъстващите единодушно намериха допирни точки. Като благодари за приема, г-жа Чолакова отправи официална покана към г-н Мироглу да посети област Сливен през втората половина на годината.

След обяд делегацията посети Търговско-промишлената палата на Одрин, където представителите на бизнеса имаха възможност да осъществят преки контакти със свои турски колеги. По време на официалната част Дженгиз Бенакман – зам.-председател на палатата, приветства присъстващите и им пожела ползотворни разговори, а г-жа Мелике Татлъ – отговаряща за чуждестранните взаимоотношения и взаимоотношенията с ЕС, представи икономиката на Одрин. От своя страна г-жа Чолакова направи презентация на област Сливен - статистически данни, икономическите отрасли, силни страни на региона и перспективите за неговото развитие. Последваха директни разговори по браншове между представителите на компаниите от двете страни, по време на които бяха установени контакти и положени основите на бъдещи съвместни дейности.

Снимки

odrin1