Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Действия по време на кризи демонстрираха осмокласници в Сливен

22 октомври 2013 16:44,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 784
Снимка

На 22.10.2013 г. заместник областният управител Неджми Ахмед наблюдава общинското състезание „Не затваряй очи!”. Домакин на учениците от сливенските училища беше I СОУ „Хаджи Мина Пашов”. Надпреварата е етап от Републиканското състезание „Защита при бедствия” и се организира от община Сливен, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“, общински детски комплекс, Областен съвет на БЧК и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Участваха 14 отбора осмокласници - всеки със свое знаме, агитка и капитан на тима. Учениците демонстрираха действия по време и след земетресение, при наводнение, при пожар, при радиоактивно замърсяване, оказване на първа помощ и реакция на свидетели на противообществена проява.

Целта на междуучилищното състезание е да се формират компетенции и модели на поведение, нравствени ценности, насочени към разбиране на проблемите на хората, пострадали от бедствия, оказване на помощ и взаимопомощ, както и мотивирането към по-нататъшна подготовка за действие при кризисни ситуации. Чрез надпреварата се проверява и нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умения и навици при бедствия и да се повишат знанията на учениците по темата. В състезанието бяха включени казуси за противообществените прояви.

Отборът на XI СОУ „Константин Константинов“, спечелил първо място, продължава участието си на областно състезание. На второ място се класира тима на ПМГ „Добри Чинтулов“, а трети са учениците от Спортното училище.