Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Форум на тема „Библиотеката – сърцето на общността“ се проведе в Несебър

23 октомври 2013 15:35,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 833
Снимка

На 21-22.10.2013 г. Гергана Джамбазова – директор на дирекция „АКРРДС“ в областна администрация Сливен участва във форум за местно развитие по програма „Глобални библиотеки - България“ за Сливенска и Ямболска области на тема „Бибилиотеката – сърцето на общността“.

Форумът се проведе в гр. Несебър, а участие взеха представители на целевите библиотеки на двете области, на местната и държавна власт, медии, партньори на библиотеките от образователни, социални и културни институти, НПО и др. Целта на инициативата беше да се представи новият облик и новите роли на библиотеките в общността, да се направи преглед на напредъка по програмата и да се споделят добри практики.

Със свои доклади участваха: д-р Росица Петрова – директор на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ - Сливен, която представи темата за модерната, необходима и различна съвременната обществена библиотека; Валентина Сердарска – за обществената библиотека като посредник на пазара на труда; Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека „Георги Раковски“ - Ямбол – за начините на употреба на библиотеките. Бяха обсъдени и темите за библиотеките като място за социална интеграция, за учене през целия живот, като средище на културни прояви, за това как деца, учители и родители да учат заедно, за партньорството между библиотеката и театъра и др.

В края на форума бяха изготвени идейни предложения за нови роли на библиотеката в общността и бяха дискутирани ефективните партньорства за реализирането им.