Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветя на гроба на Стефан Панаретов от областния управител и признателните сливенци

23 октомври 2013 15:36,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 762
Снимка

На 19.10.2013 г. служители от Посолството на Република България във Вашингтон поднесоха цветя на гроба на Стефан Панаретов - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките.

Г-н Георги Панайотов – временно управляващ Посолството на Република България в САЩ, уведоми г-н Желязков с писмо и снимков материал за извършеното във връзка с годишнината. В писмото се казва:

„По повод 82-годишнината от кончината на Стефан Панаретов, от името на областния управител на Сливен, г-н Корнелий Желязков, и сливенската общественост, както и от името на Посолството на Република България във Вашингтон, на гроба на Стефан Панаретов в гробището „Рок Крийк“, Вашингтон, бяха положени цветя и бе почетена паметта му с едноминутно мълчание.“

Така областният управител Корнелий Желязков продължава традицията, установена от предшественика му Марин Кавръков, да изпраща цветя от името на признателните сливенци на гроба на именития ни съгражданин Стефан Панаретов на 19 октомври – датата на неговата кончината.

Г-н Желязков изразява своята благодарност към г-н Чавдар Жечев - директор на Дирекция „Америка“ в Министерство на външните работи за оказаното съдействие, както и на служителите на мисията ни в САЩ.