» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Тържествено заседание на Общински съвет – Сливен се проведе в навечерието на Димитровден

25 October 2013 13:28,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 763
Снимка 1

На 25.10.2013 г. с тържествено внасяне на знамето на община Сливен, химна на Република България и на Европейския съюз започна тържественото заседание на Общински съвет – Сливен по повод утрешния празник на града – Димитровден. Поздравите си към общинските съветници и гражданите отправиха Негово Високо преосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, областният управител Корнелий Желязков, кметът на община Сливен Кольо Милев и Десислава Танева - от името на народните представители от Сливенски район. Специално за тържествата в Сливен е и делегация от руския град Светлогорск.

В приветствието на г-н Желязков по повод Деня на Сливен се казва:

„В празничния календар на града ни днешният ден има особено важно значение. Сливен е древен и същевременно европейски град на България, духовен и интелектуален център на Националното Възраждане, на борбите за църковна и национална самостоятелност, средище на напредничави и будни умове. Макар не малко трудности да съпътстват делника ни, градът има своето достойно място в историята, настоящето и бъдещето на родината ни.

Немислимо е изпълнението на националните задачи без силно местно самоуправление, без решаващата роля на местните власти, в които е концентриран голям управленски потенциал и които показват, че са в състояние да се справят с най-сложни икономически и социални проблеми. Силно вярвам, че общинското ръководство, политическите и обществени организации, стопанските дейци и гражданите са способни да преодоляват трудности, защото са си поставили амбициозни задачи за модернизация на общината и на водещите отрасли на икономиката“.

Г-н Желязков пожела успех във всяко начинание на общинските съветници, много здраве, лично щастие и успехи, воля и желание за неуморна работа за утвърждаването на Сливен като съвременен град с европейско бъдеще. На сливенци той пожела здраве, надежда и упование в идните по-честити дни.

На сесията със званието „Почетен гражданин на Сливен“ беше удостоен Ивайло Абаджимаринов – за съществен принос в развитието на обществения и културния живот на град Сливен.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5