» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

„Европейска нощ на прилепите 2013”

27 October 2013 13:50,
Emission of: Humanitarian School 10 years ago, number of readings: 2005
"Европейска нощ на прилепите"

На 25.10. 2013 г. ученици от 10-ти клас при ХГ „Д. Дамянов” станаха участници в „Европейската нощ на прилепите 2013” състояла се в Градската градина. Инициативата е на група за опазване на пещерите и прилепите към Федерация на природозащитни сдружения „Зелени Балкани”. Отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на Стария континент, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата - прилепите. През 2013 г. България отбелязва Нощта на прилепите за 17-ти път.

Презентация, конкурси за детска рисунка, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета, арт работилници и изложби провокираха интереса към тайнствения живот на прилепите.

Photos

"Европейска нощ на прилепите""Европейска нощ на прилепите""Европейска нощ на прилепите""Европейска нощ на прилепите""Европейска нощ на прилепите"