» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Пет регионални програми за заетост одобри Постоянната комисия по заетост

28 October 2013 16:29,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 854
Снимка 1

На 28.10.2013 г., под председателството на г-н Неджми Ахмед – заместник областен управител, се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен. На него бяха представени, обсъдени и одобрени 5 регионални програми за обучение и заетост:

-Регионална програма за заетост, предложена от Община Сливен;

-Регионална програма за заетост „Спокойна и уютна среда за жителите на община Нова Загора”, предложена от Община Нова Загора;

-Регионална програма за обучение и заетост, предложена от Община Котел;

-Регионална програма за заетост „С грижа и отговорност за европейски облик на община Твърдица”, предложена от Община Твърдица;

-Регионална програма за заетост, разработена от Областна администрация в партньорство с Регионален исторически музей Сливен, Исторически музей Нова Загора и Община Котел.

Програмите предвиждат разкриване на общо 759 работни места, на които ще бъдат наети безработни лица от рискови групи на местния пазар на труда: младежи до 29 г.; неактивни лица, желаещи да работят в т.ч. обезкуражени лица; безработни лица над 50-годишна възраст; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация.

Регионалните програми за област Сливен ще бъдат изпратени в Министерството на труда и социалната политика, където ще бъдат оценени от Комисия, определена със заповед на министъра. Одобрените от Комисията програми ще бъдат включени за финансиране в Националния план за действие по заетостта 2014 г.

Photos

Снимка 2