Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител беше гост на тържествената сесия на Общински съвет – Котел

01 ноември 2013 18:05,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 961
Снимка 1

На 01.11.2013 г. областният управител Корнелий Желязков беше гост на тържествената сесия на Общински съвет – Котел. Заседанието беше открито от председателя Христина Чолакова.

Да поздравят общинските съветници и гражданите на Котел бяха дошли кметът на община Котел Христо Киров, народните представители Десислава Танева, Валери Жаблянов, Деян Дечев, Янко Янков, които поднесоха своите приветствия към общинските съветници и гражданите на Котел. Присъстваха представители на общинските съвети на територията на областта, кметове на населени места от общината, почетни граждани.

В приветственото си слово областният управител каза:

„Не е случайно, че днешният празничен за Вашия град ден съвпада с уникалния по рода си празник на българщината – Денят на народните будители. Едва ли друг ден от календара би подхождал повече за празник на Котел – градът с огромен принос в духовното пробуждане на българската нация, град, в който са се родили над 40 видни възрожденци, работили всеотдайно през годините за съхраняване на самосъзнанието ни, на самочувствието ни, на книжнината ни, на традициите ни. Сред тях блестят имената на Софроний Врачански, Стефан Богориди, Неофит Бозвели, Георги Мамарчев, Петър Берон, Атанас Кипиловски, Георги Сава Раковски, Атанас Гранитски.

В наши дни Вие, техните горди потомци, с упоритост и воля пазите старите духовни традиции, но и насочвате своя стремеж и мисъл към европейското му бъдеще.

Пожелавам на този общински съвет разум, мъдрост и справедливост при вземане на решения, отговорност и воля за изпълнение на клетвата, която всеки от Вас е положил при встъпването си в длъжност, в името на добруването на хората на община Котел.“

Народният певец Иван Кремов от с. Жеравна беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Котел“ и беше вписан в почетната книга на Община Котел. Ключът на гр. Котел и почетната грамота получи неговата съпруга Мария Кремова.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4