Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Пламен Орешарски беше в Котел за празника на града

01 ноември 2013 18:07,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 836
Снимка 1

На 01.11.2013 г. изключително тържествено беше отбелязан Денят на народните будители и 200-годишнината от успението на Софроний Врачански в Котел. Тази година тази година празникът се отбелязва под патронажа на министър-председателя Пламен Орешарски. Гости на централния площад бяха народните представители Десислава Танева, Валери Жаблянов, Деян Дечев и Янко Янков, областният управител Корнелий Желязков, Ева Жечева – председател на Държавната агенция за закрила на детето, Христо Киров и Кольо Милев - кметове на Котел и Сливен, Христина Чолакова - председател на Общински съвет – Котел, Ганка Василева заместник-председател на Общински съвет Сливен, общински съветници и заместник-кметове.

Премиерът поздрави хората на препълнения площад от трибуната. Той каза: „Мисля си, че нашите изключителни предци биха възразили, ако днес говорим за будителите на България само в минало време. Искрено вярвам, че будителите не са останали само по портретите на стените. Те могат да намерят своите достойни наследници и в настоящето – в инициативните, предприемчивите и творчески българи, хората на действието, които работят не само за себе си, но и за полза на цялото общество.

Днешният празничен ден е възможност да си припомним, че големите успехи се постигат с усилията на цялото общество. Големите предизвикателства също се преодоляват така. Вярвам, че трудностите, пред които страната ни е изправена в настоящето, могат да бъдат разрешени и България отново да расте икономически. Уверявам ви, че това е първата задача на кабинета. Връщането на страната ни на пътя на просперитета ще бъде много по-лесно, ако има диалог, в който да участват всички, и повече разбирателство.“

Пламен Орешарски пожела на котленци здраве и лично щастие.

Министър-председателят и официалните гости разгледа Пантеона на възрожденците и изложбата, посветена на Софроний Врачански, където положиха цветя на гроба на Георги Сава Раковски.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6