» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проблемите в общините от област Сливен споделиха кметовете с премиера Орешарски

01 November 2013 18:07,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 899
Снимка 1

На 01.11.2013 г. в областна администрация Сливен се проведе среща на министър-председателя Пламен Орешарски с кметовете на четирите общини от област Сливен. Премиерът беше посрещнат с хляб и сол от домакина – областния управител Корнелий Желязков. Тук бяха още Искра Михайлова – министър на околната среда и водите, Хасан Адемов – министър на труда и социалната политика, Валентина Маринова – заместник-министър на земеделието и храните, Ева Жечева – председател на Държавната агенция за закрила на детето и народните представители Валери Жаблянов, Деян Дечев и Янко Янков.

Кметовете Кольо Милев, Николай Грозев, Христо Киров и Атанас Атанасов поставиха въпроси за състоянието на ВиК сектора и споделиха проблемите си с депонирането на твърдите битови отпадъци. Много от поставените проблеми получиха непосредствен отговор от министър Михайлова.

Г-н Желязков обобщи, че всички общини изпитват трудности точно в сферата на ВиК. Той подкрепи кметовете като подчерта, че приоритетен сектор за предстоящия програмен период трябва да е ВиК-секторът.

От своя страна премиерът Орешарски каза, че ръководствата на общините следва да положат грижи и да осигурят условия за извършване на стопанска дейност на територията на общините си. Чрез привличането на инвестиции и създаване на благоприятен бизнесклимат, ще са налице предпоставки за решаване не само на социалните, но и на благоустройствените проблеми на общините.

Photos

Снимка 2Снимка 3