» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Неджми Ахмед участва в работна среща за ЕС

07 November 2013 17:04,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 825
Снимка 1

На 07.11.2013 г. заместник областният управител Неджми Ахмед взе участие в работна среща и обучение за ЕС на преподаватели от основното и средно образование по проект „Повече часове за Европа в малките населени места с етнически малцинства“. На форума присъства Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители.

Г-н Ахмед каза, че развитието на децата и младите хора и тяхната образованост е безценна инвестиция за бъдещето на областта и приоритет в дейността на областна администрация Сливен. По думите му една от характеристиките на качественото образование е наличието на висококвалифицирани, добре обучени преподаватели. Затова и форум като този е от изключително значение. Г-н Ахмед изрази увереност, че срещата ще допринесе за бъдещо добро сътрудничество между системата на образованието и държавната и местна власт в името на по-доброто бъдеще на всички деца. С общи усилия трябва да се създават благоприятни условия за образование и реализиране на всички млади хора от област Сливен.

Участниците споделиха добри практики и основни проблеми при преподаването на ЕС в училище. Бяха представени институциите на ЕС и процеса на вземане на решения в тях, както и история на взаимоотношенията между съюза и България. Бяха разгледани младежките политики и правата на гражданите.

Лектори бяха Юлиана Николова - директор на Центъра за модернизиране на политики, Борислав Мавров - програмен директор на Европейския институт и Виктория Баръмова - експерт европейска интеграция в Европейския институт.