» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационна среща за Споразумението за партньорство ще се проведе утре

12 November 2013 11:18,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 862
Снимка

На 13.11.2013 г. от 10.00 ч. в конферентната зала на областна администрация Сливен ще се проведе информационна среща на тема „Споразумението за партньорство на Република България 2014-2020 - стратегически приоритети и логика на интервенциите“. Поканени за участие са ръководителите и представители на териториалните звена на централната изпълнителна власт, социално-икономическите партньори и медии.

Форумът е посветен на новия период 2014-2020 г., за който в момента се програмира помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Споразумението за партньорство определя стратегията на държавата, нейните приоритети и организацията за ефективно и ефикасно използване на ЕСИФ. Проектът на Споразумението за партньорство, който ще бъде представен, е приет с решение на Министерски съвет от 21.08.2013 г. и е изпратен за провеждане на технически консултации с Европейската комисия.

Лектор ще бъде г-н Здравко Сечков - изпълнителен директор на Фондация за реформа в местното самоуправление – София, който е член на тематичната работна група, ангажирана с подготовката на споразумението.

Срещата е организирана съвместно с Областен информационен център – Сливен. Той е създаден по проект на Община Сливен с цел да предоставя информация за кохезионната политика на Европейския съюз, нейните цели и възможностите, от които може да се възползва България. Областна администрация е партньор на общината по този проект.

КАНЯТ СЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА РЕГИОНАЛНИТЕ И МЕСТНИ МЕДИИ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРУМА.