Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

13 ноември- Световен ден на добротата

13 ноември 2013 21:34,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 10 години, брой четения: 2531
Ден на доброто

На 13 ноември се отбелязва Световният ден на добротата. В този ден е добре да погледнем отвъд себе си, да подадем ръка на нуждаещия се от помощ, да кажем ДОБРА дума на познати и непознати. В ХГ „Д.Дамянов” отбелязахме този ден като част от седмицата на толерантността. Върху импровизирано „ДЪРВО НА ДОБРОТО”, учениците закачиха листа с послания за доброто. Ето някои от посланията: „Прави добро, независимо по какъв начин ти отвръщат, защото да бъдеш добър това е най- важното нещо в живота и независимо какво другите правят ти трябва да бъдеш добър”; „Прояви своята доброта навреме. Доброто е заложено у нас. Когато проявим доброта ние сме в хармония с природата и всички хора в света”; „Доброто е най- големия дар на човека”; „Човек трябва да бъде добър, за да бъде здрав. Без добродетели не може да има здрав народ ”; „Правете добро на другите...”

За първи път този ден е честван през 1998 г. в Токио на конференция на Световното движение за добро. Според специалисти, колкото повече добри постъпки вършим, толкова по-щастливи се чувстваме. Учени са на мнение, че тези които дават ежедневно израз на своята благодарност, нежност и други положителни чувства към другите в обикновени делнични ситуации, се чувстват много по-добре физически и изпитват вътрешна удовлетвореност и хармония. Констатирано е, че добрите хора по-малко боледуват и живеят по-дълго!

Мнозина не знаеха за този ден, но идеята да се популяризира, със сигурност ще помогне на всеки от нас да раздава добрина, така както може и както му идва от сърце.

Станимира Арнаудова

Снимки

Ден на добротоДен на доброто