Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА - 16 НОЕМВРИ

15 ноември 2013 09:58, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 10 години, брой четения: 2944
16 ноември - Международен ден на толерантността

На 14.11.2013 г. в зала „Зала” се проведе празничен концерт под надслов „Подай ръка на различния”, организиран от община Сливен и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Проявата е посветена на Международния ден на толерантността – 16-ти ноември. Този ден се свързва с уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. Нея я подпомагат знанията, откритостта, общуването и свободата на мисълта, съвестта и убежденията. Толерантност – това е хармония в многообразието. Това не е само морален дълг, но и политическа и правна потребност. Толерантност – това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира.

На концерта взе участие мажоретният състав на 12 ОУ „Елисавета Багряна”. Концертът завърши с верига на толерантност и послание за толерантност на три езика - български, ромски и турски език.