Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 17 НОЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

15 ноември 2013 14:07,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 951
Снимка

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2013 г. това е 17 ноември.

На този ден нека си спомним с добро и почетем паметта на хилядите загинали без време по пътищата на нашата страна в резултат на пътнотранспортни произшествия.

Нараняванията и убийствата по пътищата нанасят огромни загуби на отделния човек, на семействата, на обществото като цяло. Всеки участник в тежко пътно транспортно произшествие, може да загуби за части от секундата живот, здраве, средства, време, бъдещи планове.

Голяма част от тези пътнотранспортни произшествия са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Необходими са само по голяма етика, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на нарушенията и грешките които водят до увреждане на човешкото тяло.

На този ден нека си спомним за тези, които ги няма между нас, за тези, които продължават да страдат, да почетем тяхната памет и изкажем съболезнования към семействата им.

На този ден нека изкажем своята благодарност към медицинските специалисти, полицаите, пожарникарите и към всички, които ежедневно се борят за спасяване на живота на хората пострадали от пътнотранспортни произшествия.

Но най-добрата почит, която ние можем да отдадем на жертвите е да направим всичко възможно тези смъртни случаи да бъдат избягвани и да не се повтарят отново. Да дадем приоритет на живота по улиците и пътищата, чрез осигуряване на устойчиво планиране на мобилността и най-висока лична безопасност.

В името на живота и здравето призовавам всички, институции, организации и участници в движението с повече воля и упоритост да обединим усилията си и направим нашите пътища по-безопасни за всички.

Нека всички ние заедно, институции и участници в движението, с повече воля и упоритост, обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички.

 

КОРНЕЛИЙ ЖЕЛЯЗКОВ

Областен управител