» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА - 16 НОЕМВРИ

15 November 2013 09:58, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 10 years ago, number of readings: 2940
16 ноември - Международен ден на толерантността

На 14.11.2013 г. в зала „Зала” се проведе празничен концерт под надслов „Подай ръка на различния”, организиран от община Сливен и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Проявата е посветена на Международния ден на толерантността – 16-ти ноември. Този ден се свързва с уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. Нея я подпомагат знанията, откритостта, общуването и свободата на мисълта, съвестта и убежденията. Толерантност – това е хармония в многообразието. Това не е само морален дълг, но и политическа и правна потребност. Толерантност – това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира.

На концерта взе участие мажоретният състав на 12 ОУ „Елисавета Багряна”. Концертът завърши с верига на толерантност и послание за толерантност на три езика - български, ромски и турски език.