Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Регионална среща за Натура 2000 през новия програмен период се проведе в Карлово

20 ноември 2013 14:43,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 920
Снимка

На 19.11.2013 г. заместник областният управител Неджми Ахмед участва в регионална среща, организирана по проект „Разработване на Национална приоритетна рамка за действие по Натура 2000“ (НПРД) на МОСВ. Присъстваха представители на РИОСВ, басейнови дирекции, дирекции на националните паркове, дирекции на природните паркове, регионални управления по горите, представители на общини и кметства, регионални и местни НПО.

Общата цел на проекта е да подкрепи усилията на България, в частност на Министерство на околната среда и водите, за ефективно управление на Натура 2000 зоните през новия програмен период на ЕС 2014-2020 г. чрез разработване на НПРД съгласно изискванията на член 8 от Директивата за местообитанията на ЕС.

На срещата в Карлово участниците бяха запознати с целта и съдържанието на този стратегически документ, начините на неговото използване и съвместяване с регионалните и местни планови документи, а също така и ролята на регионалните и местни администрации и други заинтересовани страни за последващата реализация на НПРД.