Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отворена покана за технологична модернизация в МСП беше представена в областна администрация Сливен

20 ноември 2013 14:48,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 752
Снимка 1

На 20.11.2013 г. в зала „Георги Данчев“ на областна администрация Сливен се проведе информационна среща във връзка с модернизацията в малките и средни предприятия. Срещата се проведе в рамките на проект „Областен информационен център Сливен“.

Участниците бяха запознати с условията и изискванията за кандидатстване по процедура за подбор на проекти „Технологична модернизация в МСП“ по Оперативна програма „Конкурентоспособност“.

Лекторът Марийка Георгиева - изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие – Сливен, представи подробностите за една от малкото отворени покани за набиране на проектни предложения в момента.

Процедура BG161PO003-2.1.14 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” има за основна цел да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия от различни сектори, приоритетни за развитието на националната икономика, чрез насърчаване на инвестициите в съвременни технологии и оборудване.

Общият бюджет е 50 млн. евро или 97 791 500 лева (в т.ч. 83 122 775 лева от Европейския фонд за регионално развитие и 14 668 725 лева лева - национално съфинансиране), а продължителността на проектите трябва да е 12 месеца. За микропредприятията безвъзмездната помощ е до 70% от общо допустимите разходи, а левовата равностойност на този процент е от 100 до 500 хил.лв. За малките предприятия помощта е също до 70% от общо допустимите разходи - от 200 хил. до 1 млн. лв. За средните предприятия помощта е до 60% - от 300 хил. до 2 млн. лв. Средствата могат да се влагат в инвестиции: за придобиване на оборудване, представляващо дълготраен материален актив (ДМА) - пряко свързано с постигане на целите на проекта (машини, съоръжения), както и за придобиване на дълготрайни нематериални активи (ДНА) - пряко свързани с постигане на целите на проекта - патенти, лицензи, ноу-хау. Крайният срок за кандидатстване е променен на 27 декември 2013 г.

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ – В ПРИКАЧЕНАТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ.

Снимки

Снимка 2

Файлове

Презентация [713KB]

Portable Document Format File