» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Отворена покана за технологична модернизация в МСП беше представена в областна администрация Сливен

20 November 2013 14:48,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 760
Снимка 1

На 20.11.2013 г. в зала „Георги Данчев“ на областна администрация Сливен се проведе информационна среща във връзка с модернизацията в малките и средни предприятия. Срещата се проведе в рамките на проект „Областен информационен център Сливен“.

Участниците бяха запознати с условията и изискванията за кандидатстване по процедура за подбор на проекти „Технологична модернизация в МСП“ по Оперативна програма „Конкурентоспособност“.

Лекторът Марийка Георгиева - изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие – Сливен, представи подробностите за една от малкото отворени покани за набиране на проектни предложения в момента.

Процедура BG161PO003-2.1.14 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” има за основна цел да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия от различни сектори, приоритетни за развитието на националната икономика, чрез насърчаване на инвестициите в съвременни технологии и оборудване.

Общият бюджет е 50 млн. евро или 97 791 500 лева (в т.ч. 83 122 775 лева от Европейския фонд за регионално развитие и 14 668 725 лева лева - национално съфинансиране), а продължителността на проектите трябва да е 12 месеца. За микропредприятията безвъзмездната помощ е до 70% от общо допустимите разходи, а левовата равностойност на този процент е от 100 до 500 хил.лв. За малките предприятия помощта е също до 70% от общо допустимите разходи - от 200 хил. до 1 млн. лв. За средните предприятия помощта е до 60% - от 300 хил. до 2 млн. лв. Средствата могат да се влагат в инвестиции: за придобиване на оборудване, представляващо дълготраен материален актив (ДМА) - пряко свързано с постигане на целите на проекта (машини, съоръжения), както и за придобиване на дълготрайни нематериални активи (ДНА) - пряко свързани с постигане на целите на проекта - патенти, лицензи, ноу-хау. Крайният срок за кандидатстване е променен на 27 декември 2013 г.

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ – В ПРИКАЧЕНАТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ.

Photos

Снимка 2

Files

Презентация [713KB]

Portable Document Format File