» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Фондация Робърт Бош отвори за кандидатстване младежка програма за продължаващо обучение

11 September 2009 11:54,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1113

Десетата година на стипендиантската програма „Карл Фридрих Гьорделер Колегиум” на Фондация Робърт Бош е отворена за кандидати. Темата на колегиума през 2010/2011 г. е „Да почувстваме Европа – да изградим добросъседство”.

 

Това е международна програма за продължаващо обучение, насочена към млади лидери – представители на публичния сектор в България, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. В рамките на „Карл Фридрих Гьорделер Колегиум” 25 млади и талантливи представители на публичния сектор (публична администрация, държавни/обществени предприятия, организации в обществена полза) получават покана за 9-месечен работен престой в Германия. Фондацията предоставя на участниците в програмата стипендия, която им осигурява престоя в страната. Стипендиантите имат възможност да натрупат професионален опит и квалификация и да създават трайни контакти в условията на съвместна работа с германски институции, структури на гражданското общество и бизнеса, които след завършване да пренесат в институциите у дома. Целева група на програмата са млади хора, работещи в сферата на трансграничното сътрудничество и международните отношения.

 

Програмната година започва на 1 септември 2010 г. и приключва на 31 май 2011 г. Кандидатстването за включване в програмата протича он-лайн на интернет страницата www.goerdeler-kolleg.de. На този адрес е публикувана и допълнителна информация. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 31 октомври 2009 г.

 

Фондацията Робърт Бош е една от най-големите, свързани с предприемачеството в Германия. Работи предимно в областта на международното разбирателство, образованието и здравеопазването. Повече за фондацията може да намерите на www.bosch-stiftung.de/.