» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година

14 September 2009 14:27,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1278

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в гр. Сливен, като празничната церемония ще започне в 11.30 часа на 15 септември т.г.

От началото на новата учебна година училището вече е настанено в нова сграда, държавна собственост, фасадата на която е ремонтирана по проект на „Красива България”. Министерството на културата е предоставило за ремонта на сградата съфинансиране от близо 100 хил. лв. Обновената сграда на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” дава възможност да се провежда пълноценен учебен процес и да се развива богата творческа и художествена дейност.

По време на посещението си в Сливен министър Вежди Рашидов ще се срещне с кмета на града Йордан Лечков, с областния управител Марин Кавръков, както и с директори на културни институти.

Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати днес поздравление до преподавателите и учениците от средните училища по изкуствата и по културата по повод първия учебен ден - 15 септември. В поздравлението на министър Рашидов се казва:

„Поздравявам ви сърдечно с началото на новата учебна година! Училищата винаги са били духовно средище на страната ни. Нашите училища по изкуствата и културата имат своето особено място сред тях с ролята си на културни институти, възпитаващи младите дарования. Вашите усилия, талант и лични качества дават своя принос и към днешния ден за развитието на националната ни култура.

НА ДОБЪР ЧАС! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!”