Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков днес лично откри кабинет по спешна дентална помощ

16 септември 2009 14:24,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1299
Прерязване на лентата от областния управител Марин Кавръков

След като в продължение на десет години Сливен бе без кабинет за спешна дентална помощ, днес, 16 септември, такъв кабинет бе открит лично от областния управител на Сливен Марин Кавръков. Г-н Кавръков преряза лентата на кабинета, който ще работи от 10 до 16 часа през всички почивни и празнични дни и ще обслужва както здравно осигурени така и не осигурени пациенти. Откриването на спешния кабинет стана в рамките на провеждащото се днес и утре в Сливен Национално съвещание на денталните лекари. Преди да открие спешния стоматологичен кабинет, г-н Кавръков заедно с д-р Николай Шарков, председател на УС на БЗС, откри и кабинет за дентална образна диагностика. Сливенският кабинет е четвърти подобен в страната, оборудван с най-съвременен дигитален панорамен ортопантомограф. Това е апарат, даващ моментална пълна картина на зъбния статус на пациента. Кабинетът е сключил договор за работа с НЗОК, в резултат на което здравната услуга за здравно осигурените пациенти ще бъде безплатна. Прегледите в този кабинет ще бъдат от изключителна полза и за децата, като целта е да се повиши профилактиката на оралните заболявания на малките пациенти.

Кабинетът за спешна стоматологична помощ и кабинетът за дентална образна диагностика са изградени със собствени средства на дружеството на стоматолозите в Сливен, след проведена обществена поръчка.

По-късно областният управител Марин Кавръков откри и Националното съвещание на денталните лекари на тема „Проблеми на денталното здравеопазване”. Благодаря ви, че сте в Сливен- се обърна към всички участници във форума г-н Кавръков. Тази среща е много изстрадана от всички нас. Само до преди 2-3 години това дружество беше умряло и загнило и се наложи да режем, за да спасим и малкото живо останало в него, наложи се да предприемем крути мерки, за да сложим това дружество на мястото, което му се полага. Защото всички сливналии заслужават да получават качествена стоматологична помощ. И времето показва, че това, което направихме, беше правилно! С откритата днес нова апаратура се надявам да се повиши качеството и обхвата на стоматологичното обслужване в Сливен. Силно се надявам да успеем да възстановим детското дентално здравеопазване. Молбата ми към Вас е да заложите в програмите си възстановяване и възраждане на училищни зъболекарски кабинети, които бяха окрадени. Ако срещнете пречки, аз имам и желание и готовност да Ви помогна и съдействам с каквото мога- допълни още Марин Кавръков. Изказването на областния управител и готовността му за работа и съдействие на стоматолозите бе определено от д-р Николай Шарков като „изказване и готовност за работа на експерт”.

Снимки

Кабинетът за спешна помощКабинетът по образна диагностикамомент от Националното съвещание