» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Марин Кавръков днес лично откри кабинет по спешна дентална помощ

16 September 2009 14:24,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1307
Прерязване на лентата от областния управител Марин Кавръков

След като в продължение на десет години Сливен бе без кабинет за спешна дентална помощ, днес, 16 септември, такъв кабинет бе открит лично от областния управител на Сливен Марин Кавръков. Г-н Кавръков преряза лентата на кабинета, който ще работи от 10 до 16 часа през всички почивни и празнични дни и ще обслужва както здравно осигурени така и не осигурени пациенти. Откриването на спешния кабинет стана в рамките на провеждащото се днес и утре в Сливен Национално съвещание на денталните лекари. Преди да открие спешния стоматологичен кабинет, г-н Кавръков заедно с д-р Николай Шарков, председател на УС на БЗС, откри и кабинет за дентална образна диагностика. Сливенският кабинет е четвърти подобен в страната, оборудван с най-съвременен дигитален панорамен ортопантомограф. Това е апарат, даващ моментална пълна картина на зъбния статус на пациента. Кабинетът е сключил договор за работа с НЗОК, в резултат на което здравната услуга за здравно осигурените пациенти ще бъде безплатна. Прегледите в този кабинет ще бъдат от изключителна полза и за децата, като целта е да се повиши профилактиката на оралните заболявания на малките пациенти.

Кабинетът за спешна стоматологична помощ и кабинетът за дентална образна диагностика са изградени със собствени средства на дружеството на стоматолозите в Сливен, след проведена обществена поръчка.

По-късно областният управител Марин Кавръков откри и Националното съвещание на денталните лекари на тема „Проблеми на денталното здравеопазване”. Благодаря ви, че сте в Сливен- се обърна към всички участници във форума г-н Кавръков. Тази среща е много изстрадана от всички нас. Само до преди 2-3 години това дружество беше умряло и загнило и се наложи да режем, за да спасим и малкото живо останало в него, наложи се да предприемем крути мерки, за да сложим това дружество на мястото, което му се полага. Защото всички сливналии заслужават да получават качествена стоматологична помощ. И времето показва, че това, което направихме, беше правилно! С откритата днес нова апаратура се надявам да се повиши качеството и обхвата на стоматологичното обслужване в Сливен. Силно се надявам да успеем да възстановим детското дентално здравеопазване. Молбата ми към Вас е да заложите в програмите си възстановяване и възраждане на училищни зъболекарски кабинети, които бяха окрадени. Ако срещнете пречки, аз имам и желание и готовност да Ви помогна и съдействам с каквото мога- допълни още Марин Кавръков. Изказването на областния управител и готовността му за работа и съдействие на стоматолозите бе определено от д-р Николай Шарков като „изказване и готовност за работа на експерт”.

Photos

Кабинетът за спешна помощКабинетът по образна диагностикамомент от Националното съвещание