» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител връчи дипломи на абсолвенти от ИПФ-Сливен

13 December 2013 16:44,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1090
Снимка

На 12.12.2013 г. в зала „Зора” се състоя церемония по връчването на дипломите на 185-те абсолвенти от випуск 2013 г. на Инженерно-педагогическия факултет и колеж – Сливен. Петима от тях завършват със златен медал, един със сребърен, три са бронзовите медали за отличен успех. Магистрите са 61, бакалаврите - 89 и 35 са професионалните бакалаври.

Сред официалните гости на промоцията бяха проф. д.т.н. Станимир Карапетков - ръководител на Факултет и Колеж - Сливен, доц. Мария Фъртунова - директор на Дирекция „Висше образование” към МОН, Кольо Милев - кмет на община Сливен и проф. д.в.м.н. Иван Въшин - заместник-ректор на Тракийски университет в Стара Загора.

В поздравлението си към абсолвентите областният управител Корнелий Желязков им пожела да се възползват от настъпващото икономическо оживление, да докажат на практика своите знания и да се изградят като можещи професионалисти.

Отличниците са: инж. Жельо Минчев - златен медал и първенец за випуска в специалност „АИУТ“; инж. Стели Киндалова - златен медал и първенец на випуска в специалност „Топлотехника“, и инж. Николай Димитров – отличник на Колеж – Сливен, златен медал и грамота, първенец на випуска за специалност „Ремонт и експлоатация на автотранспортна техника“.

Инж. Красимир Илиев получи сребърен медал и грамота като първенец на випуска за специалност „АИУТ“, инж. Димитър Панайотов - първенец на випуска за специалност „Компютърни технологии в машиностроенето“, инж. Анита Тонева Дженева - сребърен медал и първенец на випуска за специалност „Производство на текстил и облекло“ и инж. Иван Денев – сребърен медал и първенец на випуска за специалност „Топлотехника“.

Още 17 чуждестранни абсолвента получиха тази година висше образование от Факултет и Колеж – Сливен с образователно квалификационна степен магистър.