» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител участва в заседанието на РАО „Тракия“

13 December 2013 16:47,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 789
Снимка

На 13.12.2013 г. областният управител Корнелий Желязков взе участие в Разширено заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете от Регионалната асоциация на общините „Тракия”, което се проведе в Стара Загора. Символичен домакин на срещата беше областният управител на Стара Загора Живка Аладжова. Присъства и почетният консул на Кралство Йордания в България д-р Хасан Бармауи.

Дневният ред включваше приемане на 2 нови общини, подали документи за членство (Асеновград и Поморие), дискусия по актуални проблеми на местните власти, както и представяне на резултати от посещението на делегация в Йордания.

Членове на РАО „Тракия” са общини от 7 области. Тя е посредник на общините-членки в обмена на информация и добри практики. Има за цел да стимулира тяхното сътрудничество в разработването на проекти и програми в подкрепа на местното самоуправление, да работи за повишаване ефективността и прозрачността в дейността на общините при осъществяване на техните отговорности и за разширяване участието на гражданите в местното самоуправление. Председател на УС на РАО „Тракия” е кметът на община Сливен Кольо Милев.