Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Възможностите за получаване на студентски стипендии бяха представени в областна администрация Сливен

18 декември 2013 16:59,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 907
Снимка 1

На 18.12.2013 г. в зала „Георги Данчев“ на областна администрация Сливен се проведе информационна среща във връзка с проект „Студентски стипендии“ – фаза III. Срещата беше организирана в рамките на проект „Областен информационен център Сливен“.

Лекторът Марийка Георгиева - изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие – Сливен, представи подробностите за една от добрите възможности за получаване на стипендии от редовните студенти.

Стипендии за успех могат да получават студенти, редовна форма на обучение, във всички висши училища в Република България, които са положили успешно всички изпити по учебен план до момента на кандидатстване за стипендия и чийто среден успех от предходните два семестъра е не по-нисък от добър 4.00. Размерът на месечната стипендия за успех е 120 лв. Стипендиите се отпускат за максимален срок от 5 месеца, поотделно за всеки учебен семестър.

Специални стипендии се присъждат на студенти, които са участвали в научни, изследователски или практически разработки или участие в художествено-творчески дейности. Размерът на специалната стипендия е 200 лв. Тя е еднократна и се отпуска поотделно за всеки учебен семестър.

Кандидатстването се извършва онлайн чрез специално разработена за целта система за подаване и обработка на формуляри: http://eurostipendii.mon.bg. Студентът се регистрира в системата, независимо дали е кандидатствал и получавал стипендии и/или награди по проекта през изминалия семестър или през изминали години. Попълненият формуляр се потвърждава от студента, разпечатва се, подписва се и се подава във висшето учебно заведение, в което се обучава. Крайният срок за кандидатстване е 14 януари 2014 г. Класирането ще бъде обявено на 4 февруари 2014 г.

ПОДРОБНОСТИ – В ПРИКАЧЕНАТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ.

Снимки

Снимка 2

Файлове

Презентация [660KB]

PowerPoint Presentation