» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Възможностите за получаване на студентски стипендии бяха представени в областна администрация Сливен

18 December 2013 16:59,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 911
Снимка 1

На 18.12.2013 г. в зала „Георги Данчев“ на областна администрация Сливен се проведе информационна среща във връзка с проект „Студентски стипендии“ – фаза III. Срещата беше организирана в рамките на проект „Областен информационен център Сливен“.

Лекторът Марийка Георгиева - изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие – Сливен, представи подробностите за една от добрите възможности за получаване на стипендии от редовните студенти.

Стипендии за успех могат да получават студенти, редовна форма на обучение, във всички висши училища в Република България, които са положили успешно всички изпити по учебен план до момента на кандидатстване за стипендия и чийто среден успех от предходните два семестъра е не по-нисък от добър 4.00. Размерът на месечната стипендия за успех е 120 лв. Стипендиите се отпускат за максимален срок от 5 месеца, поотделно за всеки учебен семестър.

Специални стипендии се присъждат на студенти, които са участвали в научни, изследователски или практически разработки или участие в художествено-творчески дейности. Размерът на специалната стипендия е 200 лв. Тя е еднократна и се отпуска поотделно за всеки учебен семестър.

Кандидатстването се извършва онлайн чрез специално разработена за целта система за подаване и обработка на формуляри: http://eurostipendii.mon.bg. Студентът се регистрира в системата, независимо дали е кандидатствал и получавал стипендии и/или награди по проекта през изминалия семестър или през изминали години. Попълненият формуляр се потвърждава от студента, разпечатва се, подписва се и се подава във висшето учебно заведение, в което се обучава. Крайният срок за кандидатстване е 14 януари 2014 г. Класирането ще бъде обявено на 4 февруари 2014 г.

ПОДРОБНОСТИ – В ПРИКАЧЕНАТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ.

Photos

Снимка 2

Files

Презентация [660KB]

PowerPoint Presentation