» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на Областния съвет за развитие.

25 September 2009 08:20,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1153

На 24.09.2009 г. от 10:30 часа в заседателната зала на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на областния съвет за развитие.

Г-н Кавръков представи на присъстващите новия Политически кабинет, в който участие имат представители на всички общини от област Сливен. Членове на този кабинет са заместник - областните управители Пейчо Пейчев и Христо Карабекиров и експертът за връзки с обществеността Цветана Ненова.

Г-н Кавръков откри заседанието и обяви, че е налице необходимият кворум за неговото провеждане и вземане на решения, и представи на присъстващите дневния ред.

Заседанието протече при следния дневен ред:

1. Актуализиране състава на Областния съвет за развитие

2. Актуализиране състава на Постоянната комисия по заетост към ОСР

3. Актуализиране на Правилника за устройството и дейността на постоянната комисия по заетост към ОСР.

Г-н Кавръков запозна членовете на ОСР с проект на нова заповед за състава на Областния съвет за развитие, изготвена в съответствие с изискванията на Закона за регионално развитие. Той разясни, че освен персоналните промени в състава на Областна администрация, такива са настъпили и в Сливенска търговско -промишлена палата и на мястото на г-н Димитър Грозданов, член на ОСР става г-н Тодор Иванов.

Г-н Кавръков информира членовете на ОСР, че се налага да бъде актуализиран състава на Постоянната комисия по заетост към ОСР. Промяната се налага поради настъпили персонални промени в състава на Областна администрация и настъпили такива в някои от териториалните звена на централната държавна администрация. Г-н Кольо Колев – директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта” заменя г-жа Велина Тодорова, както и г-жа Ирена Иванова – директор на Дирекция „Инспекция по труда” – Сливен заменя г-н Денчо Денчев. От състава на ОСР отпадат г-жа Станка Тачева – ръководител екип Бизнес център/бизнес инкубатор Нова Загора, майор Тодор Солаков – началник на поделение 34660 и г-н Йордан Йорданов – началник на поделение 42700.

Г-н Кавръков информира присъстващите, че се налага да бъде актуализиран Правилника за устройството и дейността на постоянната комисия по заетост към ОСР поради настъпили промени в Закона за насърчаване на заетостта, правилника за неговото прилагане, прецизиране на текстове от дискутирания правилник, както и включване на допълнителни текстове във връзка с подобряване организацията на работа на комисията.

Областният съвет за развитие на област Сливен прие актуализирания нов състав на Постоянната комисия по заетост, актуализирания вид на Правилника за устройството и дейността на постоянната комисия по заетост към ОСР.

 

След закриването на заседанието на Областния съвет за развитие, г- Кавръков сподели с присъстващите, че през следващите две години на територията на област Сливен предстои реализирането на големия инвестиционен проект – изграждане на автомагистрала „Тракия”.

Кметовете на Община Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел трябва да са подготвени с информация за качествения състав на безработните и търсещите работа хора, за да може областният управител г-н Кавръков според своите правомощия да отстоява в реализирането на проекта да се ползва местна работна ръка. Той припомни, че в състоянието на криза, това е шанс за местния трудов пазар. Изграждането и бъдещата експлоатация на магистрала Тракия трябва максимално да се използва за реализиране на доходи от местната общност.

Кметовете трябва да помислят и как ще се компенсират земеделските производители от крайпътните пазари, на които евентуално ще се отрази новия транспортен трафик.

Г-н Кавръков информира кметовете, че се подготвя пресконференция за автомагистрала „Тракия”.