Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес беше отдадена почит на загиналите при трудови злополуки.

24 април 2008 15:24,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1339
111

Поводът бе 28 април - Международен ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки. В ритуала, състоял се пред паметната плоча в градинката пред комплекс «Печ», участваха ръководството на Областна администрация – Сливен, представители на Областния съвет по условия на труд, Областната инспекция по труда, двата национално представени синдиката, работодателски структури и граждани от Сливен. Според изнесените от представител на Дирекция „Областна инспекция по труда" данни ежегодно над два милиона души в света умират в резултат на трудови злополуки и професионални заболявания. В България от 2001г. е налице постоянна тенденция на намаляване нивото на трудовия травматизъм. По данни на Националния осигурителен институт през миналата година са регистрирани 3706 трудови злополуки, докато предходната 2006г. те са били 3919. Броят на трудовите злополуки със смъртен изход обаче се е увеличил от 139 през 2006г. на 157 през 2007г.

В РУ“СО"-Сливен през 2007г. са регистрирани 65 трудови злополуки, докато през 2006г. са били 72. Най-голям е травматизмът в производството на текстил и изделия от текстил и в строителството.

Голяма част от злополуките биха могли да бъдат предотвратени ако се работи повече по превенцията и всяка институция направи възможното за създаване на по-добри условия на труд, изтъкнаха организаторите. Участващите в ритуала поднесоха цветя и се поклониха пред паметната плоча.

Снимки

222