Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изготвена е Областна целева програма по енергийна ефективност за 2009 г.

30 април 2008 09:18,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1320

Това е в изпълнение на указанията, дадени от Агенцията по енергийна ефективност /АЕЕ/ и в съответствие със задълженията на областния управител съгласно чл. 11 ал. 1 от Закона за енергийна ефективност. Програмата е изпратена в АЕЕ, където след обобщаване на всички областни програми ще бъде изготвена национална целева за 2009 г.

Областната целева програма за 2009 г. е съставена на база на общинските такива. Предложените от общините Нова Загора и Твърдица проекти са 10 и включват дейности по саниране на сгради общинска собственост /училища, детски градини, кметства/ с цел намаляване на разходите за енергия чрез подобряване на топлоизолацията, модернизиране на отоплителни инсталации и др. Останалите две общини от областта не са представили такива програми.

Съгласно чл. 9 ал. 2 от Закона за енергийната ефективност кметовете на общини организират и изпълняват мерките в програмата за енергийна ефективност, като предвиждат целеви средства за реализацията им в общинските бюджети за съответната година.