» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Членовете на Областния съвет на децата се запознаха с правомощията на областния управител

24 January 2014 16:24,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 753
снимка

На 24.01.2014 г. в заседателната зала на Областна администрация Сливен се проведе обучение на членовете на Областния съвет на децата в област Сливен, учреден на 10.12.2013 г. в Областна администрация. Мероприятието се проведе в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“.

Обучението беше открито от областния управител Корнелий Желязков, който приветства младежите и пожела успех в предстоящата работа на Съвета.

Областният управител и представители на ръководството на Областна администрация - г-н Кирил Аврамов – главен секретар, г-жа Гергана Джамбазова – директор на Дирекция „АКРРДС” и г-н Радостин Койчев - директор на Дирекция „АПОФУС”, запознаха участниците с правомощията на областния управител, структурата и дейността на Областна администрация Сливен.

Г-жа Женя Андонова – старши експерт, информира членовете на Съвета на децата за възможностите за съвместна работа с Областна администрация. Децата бяха поканени да проявяват активност в дейностите по разработване и изпълнение на стратегии, планове и програми на областно и общинско ниво, имащи отношение към живота и развитието на децата и младите хора.

Г-н Желязков запозна членовете на Съвета с предстоящото организиране на инициативи, свързани с честване на 180 г. от основаването на фабриката на Добри Желязков, в които те могат да участват.

Представена беше и информация за планираните дейности, свързани с участието на Стария бряст в конкурс „Европейско дърво на годината 2014” и възможностите за включване на Областния съвет на децата в тяхната реализация.

Въз основа на придобитите по време на обучението знания, младежите изготвиха План за дейността на Областния съвет на децата през 2014 г.

Photos

снимкаснимка