» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител представи в Стара Загора проекти на общините по Публичната инвестиционна програма

27 January 2014 11:33,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 857
Снимка

На 25 и 26.01.2014 г. областният управител Корнелий Желязков взе участие в среща на премиера Орешарски и членове на правителството с областните управители. Домакин на срещата беше областният управител на Стара Загора Живка Аладжова.

Основна тема на разговорите беше координирането на централните и местни политики. Министър-председателят дискутира политиките на правителството, както и приоритетите и целите на кабинета през 2014 г. С областните управители разговаряха и отговаряха на въпросите им заместник-министър председателят по икономическо развитие Даниела Бобева, министърът на финансите Петър Чобанов, министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Даниел Папазов.

След срещата стана ясно, че за по-добрата информираност и взаимна връзка между областните управители ще бъде създаден общ електронен портал.

Областният управител Корнелий Желязков представи на министъра на финансите проектите на общините от област Сливен, с които те кандидатстват пред Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Съгласно приетото ПМС №4/16.01.2014 г. областните управители имат важна роля в процеса по набиране на проектни предложения, координация и контрол на тяхното изпълнение.