» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Отличиха водещите фермери от област Сливен

28 January 2014 10:53,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 2260
Сн1

На 27.01.2014 г. под патронажа на областния управител Корнелий Желязков бяха връчени призове на водещите селскостопански производители от област Сливен. Награждаването се организира от Областна дирекция „Земеделие“ - Сливен съвместно с областна администрация Сливен. Официални гости бяха народните представители Десислава Танева, Деян Дечев и Янко Янков. Присъстваха земеделски производители и представители на браншови организации в сектора.

В приветствието си при откриването областният управител Корнелий Желязков подчерта, че с днешната среща се надява да се постави едно добро начало, което да се превърне в традиция. Целта на връчването на наградите в сферата на селското стопанство е да се стимулират и подкрепят онези, избрали да работят в този труден отрасъл. „Всички разчитаме на вас Сливен да се превърне във водеща област в земеделието и животновъдството“, завърши той.

Г-жа Танева пожела здраве и късмет на присъстващите. Тя се надява техните виждания да бъдат чути, а предложенията и намеренията им да намерят своето подобаващо място в Програмата за развитие на селските райони през новия програмен период 2014-2020 г.

Г-н Дечев каза, че е приятно изненадан от това, че толкова много млади земеделци и животновъди са намерили място сред отличените. „Всички трябва да работим усилено, за да стане трудът на фермерите по-лесен“, каза той и заяви подкрепата си за добрите начинания в сектора.

Г-н Янков сподели, че е особено горд от моменти като този, които се случват в Сливен. „Това, което сте постигнали, е равносилно на героизъм и ви прави чест“, каза депутатът. Той е убеден, че в тези сложни времена, фермерите ще намерят верния път към успеха. Според него шансът на България е в селското стопанство, а участието на сектора в БВП ще става все по-голямо. Г-н Янков обърна внимание и на нарастващата роля на браншовите организации и пожела още повече и по-значими награди.

Тодор Братанов – директор на ОД „Земеделие – Сливен, каза, че с тази церемония се отдава уважение към фермерите, които са много на територията на областта. Затова и задачата да се изберат водещите не е била лесна. Наградите целят да стимулират и отличат най-добрите практики в съответната област, да популяризират сред обществеността най-талантливите и способни фермери, тяхната дейност и успехи в родното селско стопанство. Номинациите се излъчиха и са съгласувани с: Областна дирекция “Земеделие” гр. Сливен; Териториално звено “Лоза и вино” гр. Сливен към ИАЛВ; Асоциация на зърнопроизводителите в Сливенска област; Асоциация за развъждане на черношарената порода в България гр. Добрич; Организация на производители на праскови – “Българска праскова” ООД гр. Сливен; Регионалните асоциации на млекопроизводителите в Сливенска област; Регионална животновъдна асоциация – Сливен; Национална браншова организация “Български пчеларски съюз” гр. София.

Категориите и носителите на наградите са:

-Зърнопроизводство - „АГРОКОМПЛЕКС КОНЬОВО” ООД - с. Коньово и ЗКПУ „КООП КОВАЧИТЕ 92” - с. Ковачите;

-Лозарство – „ЕДОАРДО МИРОЛИО” ЕООД – с. Еленово и “АНЖЕЛУС ЕСТЕЙТ”;

-Зеленчукопроизводство - „СКЪТ” ЕООД - гр. Сливен и ПЕТЪР АНДОНОВ ЗЛАТЕВ, с. Крушаре;

-Овощарство - „БЪЛГАРСКА ПРАСКОВА” ООД – гр. Сливен и “ЕКОПРОДУКТИ” ООД – гр. Сливен;

-Птицевъдство - ”ЕКО ФАРМ 2005” ЕООД – с. Панаретовци;

-Пчеларство - КРАСИМИР ПЕТРОВ – с. Кортен;

-Свиневъдство - „ВЖК – РОДОПА – НОВА ЗАГОРА” ЕООД;

-Овцевъдство - ЖЕЛЬО РАДЕВ ИВАНОВ - с. Загорци и ДИМИТЪР ЩЕРЕВ КАЦАРОВ - с. Прохорово;

-Говедовъдство - ЕТ “КОХОРТИС МИЛК-МАКСИМ МИНЧЕВ” - с. Кортен;

-Най-добра говедовъдна ферма - ЕТ „ДИАНА-МИ-МИНЧО ИВАНОВ” – с. Кортен;

-Млад фермер-животновъд - ДРАГОЛ МАРИНОВ ГЕОРГИЕВ – с. Сборище;

-Най-бързо развиваща се ферма с насоченост животновъдство - „СЕМЕНА СИНХРОН” ООД

-Приз „За доказан принос при осъществяване на развъдна дейност в говедовъдството в Сливенска област” - Иван Омайников, Димитър Димитров, Павел Ангелов, Радка Колева, Спасийка Статева, Кремена Петрова, Таня Димитрова, Михаил Михайлов.

Photos

Сн2Сн3Сн4Сн5Сн6Сн7Сн8Сн9Сн10Сн11Сн13Сн14Сн15Сн16Сн17Сн18Сн19Сн20Сн21Сн22