» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Семинар на ПГЕЕ „Мария С. Кюри“ – Сливен

25 February 2014 17:16,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1059
Снимка 1

На 25.02.2014 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в семинар, организиран от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария С. Кюри“ – Сливен. Семинарът се проведе в рамките на проект „Актуализиране на образователния процес в ПГЕЕ „Мария С. Кюри” – Сливен в сътрудничество с работодател в сферата на ИКТ”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, а партньор на учебното заведение е „Майкрософт България”.

Георги Маргенов – директор на ПГЕЕ и ръководител на проекта, и Камелия Георгиева – помощник директор, представиха целите, дейностите и очакваните резултати по проекта. Ученици от гимназията разказаха за мотивите си да участват в проекта и с какво той ще допринесе за бъдещата им реализация.

С проекта се цели модернизиране на методиката на обучение в ИКТ; осигуряване на подходяща инфраструктура, подпомагаща обучителния процес в професионалната гимназия; надграждане на уменията на преподавателите по ИКТ; адаптиране на специфичните знания и умения на учениците в сферата на ИКТ към нуждите на партньора. Участват 70 ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри” на възраст между 15 и 18 години и 6-ма учители по професионална подготовка.

В резултат на изпълнението на проекта ще се повиши пригодността за заетост на работната сила чрез предоставяне на качествени услуги в образованието и обучението. Ще бъде създаден ефективно работещ механизъм за удовлетворяване на нуждите на бизнеса и устойчиви връзки между националната система на образование, професионалното обучение, предоставяно от професионалното училище и бизнеса.

Проектът приключва през август 2014 г., а общата му стойност е 100 788 лв.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4