Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Конкурс за финансиране на проекти на тема: “Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти”

27 февруари 2014 17:19,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 959
Снимка

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти на тема: “Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти”.

Основната цел на проектите е да се осигури достъп до възможност за активно използване на културни, археологически, исторически и спортни обекти от хора с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото си придвижване.

В конкурса могат да участват държавни, общински, стопански и неправителствени организации – юридически лица, регистрирани по българското законодателство, които притежават и/или стопанисват културни, исторически, археологически, природо-научни, спортни обекти.

Проектите се изготвят по Методика съгласно чл.8, т.6 от Закона за интеграция на хората с увреждания.

Организациите могат да кандидатстват за финансиране на дейности по три компонента, като максималният размер на субсидията по тях е:

1. Осигуряване на външен достъп до обект – до 12 000 лв.

2. Приспособяване на вътрешната среда на обект – до 15 000 лв.

3. Изграждане на нови и преустройство на съществуващи повдигателни съоръжения (асансьори или лифтови платформи) – до 50 000 лв.

Организациите могат да кандидатстват без ограничения за извършване на дейности по един компонент или по два от посочените компонента в различно съчетание.

По изключение организациите могат да кандидатстват с предложение и по трите компонента едновременно. В този случай отпусканото финансиране не може да бъде повече от 90% от максималната стойност на предвидените по трите компонента средства, взети заедно.

Методиката за кандидатстване, конкурсната документация, както и информация за начина на подаване на проектите, можете да намерите на Интернет сайта на АХУ: http://ahu.mlsp.government.bg/.

Срокът за подаване на документите е до 17,30 часа на 10.04.2014 г.

За допълнителна информация и консултации по Методиката за кандидатстване:

Г-н Димитър Ников – регионален представител на АХУ за Северен централен район

Адрес: гр. Велико Търново, регионален офис, пл. „Център” 2, ет.1, вх.1

Тел: 062/620397; 0882826717

e-mail: rp_v.tarnovo_ahu@mlsp.government.bg