» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Конкурс за финансиране на проекти на тема: “Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти”

27 February 2014 17:19,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 965
Снимка

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти на тема: “Осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти”.

Основната цел на проектите е да се осигури достъп до възможност за активно използване на културни, археологически, исторически и спортни обекти от хора с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото си придвижване.

В конкурса могат да участват държавни, общински, стопански и неправителствени организации – юридически лица, регистрирани по българското законодателство, които притежават и/или стопанисват културни, исторически, археологически, природо-научни, спортни обекти.

Проектите се изготвят по Методика съгласно чл.8, т.6 от Закона за интеграция на хората с увреждания.

Организациите могат да кандидатстват за финансиране на дейности по три компонента, като максималният размер на субсидията по тях е:

1. Осигуряване на външен достъп до обект – до 12 000 лв.

2. Приспособяване на вътрешната среда на обект – до 15 000 лв.

3. Изграждане на нови и преустройство на съществуващи повдигателни съоръжения (асансьори или лифтови платформи) – до 50 000 лв.

Организациите могат да кандидатстват без ограничения за извършване на дейности по един компонент или по два от посочените компонента в различно съчетание.

По изключение организациите могат да кандидатстват с предложение и по трите компонента едновременно. В този случай отпусканото финансиране не може да бъде повече от 90% от максималната стойност на предвидените по трите компонента средства, взети заедно.

Методиката за кандидатстване, конкурсната документация, както и информация за начина на подаване на проектите, можете да намерите на Интернет сайта на АХУ: http://ahu.mlsp.government.bg/.

Срокът за подаване на документите е до 17,30 часа на 10.04.2014 г.

За допълнителна информация и консултации по Методиката за кандидатстване:

Г-н Димитър Ников – регионален представител на АХУ за Северен централен район

Адрес: гр. Велико Търново, регионален офис, пл. „Център” 2, ет.1, вх.1

Тел: 062/620397; 0882826717

e-mail: rp_v.tarnovo_ahu@mlsp.government.bg