» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Координацията на социалните услуги и новите перспективи бяха обсъдени в областна администрация Сливен

06 March 2014 17:36,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1071
Снимка 1

На 06.03.2014 г. се проведе областен семинар „Координация на социалните услуги и нови перспективи“. Участваха представители на общините в област Сливен, директори на дирекции „Социално подпомагане” и началници на отдели „Закрила на детето” от област Сливен, представители на Регионален инспекторат по образованието-Сливен, Регионална здравна инспекция-Сливен, НПО и членове на звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги.

Неджми Ахмед – заместник областен управител, откри семинара като каза, че целта му е координиране и обсъждане на дейности и проекти, свързани със социалното включване на уязвими групи и развитие на социалните услуги, които се осъществяват на общинско и областно ниво и синхронизирането им с Областна стратегия за развитие на социалните услуги. Стратегията е разработена за периода 2011 – 2016 г., като процесът на планиране е осъществен с широкото партньорство между институциите и гражданските организации, имащи отношение към развитието на социалните услуги в област Сливен и с подкрепата на УНИЦЕФ. В момента се осъществява процес на междинен преглед на изпълнението и актуализиране на сега действащия стратегическия документ. В края на 2015 г. предстои разработване на новата областна стратегия за периода до 2020 г.

Семинарът бе организиран от УНИЦЕФ България. Ралица Сечкова – консултант „Областно планиране и работа с общности“, Майя Грозданова – консултант „Закрила на детето” и Вера Рангелова - координатор „Програми за ранно детско развитие“, представиха новите услуги, които са в процес на разкриване или са планирани за изграждане в област Сливен по проекти на УНИЦЕФ. Те дадоха и насоки за актуализацията на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен.

Информация за изпълняваните в момента и планираните дейности и проекти, свързани с развитието на социалните услуги в област Сливен, представиха общините и НПО. Участниците споделиха трудностите, които срещат при изпълнението на проекти и развитието на услугите.

Photos

Снимка 2Снимка 3